Tuesday, July 15, 2014

UFUN Group Ltd

UFUN Group Ltd merupakan syarikat yang dicetuskan ideanya dari beberapa Taikunproperty Syarikat Saga Juta Shd.Bhd. bersama-sama Dato' Dr Warren( Money Master) ia telah bekerjasama dgn pemilik syarikat Sagajuta Sdn.Bhd iaitu Managing Director Dato' Raymond Tan Boon Siew dan Executive Chairman Dato' Nazifuddin bin Dato' Seri Najib bin Tun Razak dimana mereka merupakan multi millionare yang telah membina  1Borneo Sabah,1Sulaman, 
1 Gate In Way Kelang,Tuaran dan projek2 besar yg lepas dan telah selesai.

UFUN Group Ltd pada peringkat awalnya adalah sebagai agen hartanah sahaja dimana ia telah bekerjasama dgn syarikat Saga Juta Sdn. Bhd dgn bertindak mempromosi dan menjual property milik Sagajuta Sdn Bhd seperti Projek One Borneo Sabah , One Sulaman ,One Likas ,

Gate InWay Kelang kepada pelabur luar dari China,Taiwan dan HongKong , sambutan baik yg diterima dari pelabur luar telah berjaya dijual dgn jayanya, Dgn kejayaan ini ia telah menaikkan reputasi UFUN Group Ltd.

Dato' Dr.Warren ( Pengasas UFUN )


Dato' Dr Warren(Money Master) adalah pengasas UFUN Group Ltd dan Presiden UFUN Club Antarabangsa adalah General Artiwat Soonpan( General no.1 yg menjaga Raja Thailand dan penasihat ketenteraan),UFUN Group Ltd berpangkalan dan HQ based di Thailand manakala Perniagaan yg dijalankan di Malaysia adalah Ufun Store dan Ufun Gold berdaftar di Malaysia , ade SSM ( Suruhanjaya Syarikat Malaysia )

General Athiwat Soonpan adalah Presidan Antarabangsa UFUN ClubKini teras perniagaan UFUN Group Ltd adalah Pembangunan Hartanah/Pemaju, Pelabur(JV), telah bekerjasama dgn pemaju lain seperti Saga Juta Sdn.Bhd, Mah Sing Group utk projek yg terdahulu dan yg terkini bekerjasama dgn Bina Puri Holding dalam Pembangunan Projek Marina Resort Bangkok di Thailand. UFUN Group Ltd juga telah bekerjasama dgn kumpulan Hijjaz dlm pasaran Emas seterusnya menubuhkan UFUN Gold (www.ufungold.com), UFUN Group Ltd juga telah melibatkan diri dlm Perniagaan dalam Talian (shopping Mall) seterusnya mewujudkan Ufun Store (www.ufunstore.com) , Konsep perniagaan Ufun Store sama seperti EBAY ,Amazon , Mudah.my , Lelong.com dimana Ufun Store menjadi platform utk peniaga2 menjual atau mempromosi produk mereka.

UFUN STORE pula telah memenangi di peringkat antarabangsa dgn menerima  " Anugerah Asia Pacific International Honesty Enterprise Keris Award 2013 " dan Anugerah keusahawanan Asia Pasifik sebagai "Asia Pacific International Entreprenuer Excellence Award 2013 " yang disertai 300 Company dan mendapat pengiktirafan dan diakui oleh Perdana Menteri Malaysia Dato Sri Najib b.Tun Razak, P.Menteri juga turut memberi penghargaan.


Ketika ini syarikat memiliki office di Malaysia North Point Mid Valley dan Danau Kota PV128. dan terdapat di 14buah negara,Syarikat telah membeli 1tower berharga rm6juta sebagai H.Q di Thailand, Selain itu terdapat juga di Brunei ,Singapore ,Korea ,China, Vietnam,Taiwan,Australia,USA dan beberapa buah negara lain, UFUN juga telah membuka pejabat baru Ubartertrade di South City,Sri Kembangan,Sgor. Sasaran company 2015 memasuki 100 buah negara serta berusaha memasuki Bursa Saham NASDAQ.Syarikat juga telah membuka cabang perniagaan lain dan mewujudkan beberapa pecahan kumpulan UFUN Group Ltd antaranya:

1.UFUN STORE (www.ufunstore.com)


Ufun store adalah perniagaan berbentuk E commerce ataupun perniagaan online yang didaftarkan dgn SSM, Dalam ufun store ini terdapat 400 buah company yang mengiklankan produknya didalam ini dan menjualnya dengan harga 10% hingga 50% lebih murah. produknya seperti CNI, Monavie, Alpha lipid, Rolex, Usana, Prada, Gucci, dan pelbagai barangan berjenama seluruh dunia dan dalam negara. Semua org boleh berbelanja di Ufun Store.2. UFUN PROPERTY
Ufun property adalah matlamatnya untuk memastikan orang ramai mampu memiliki property dengan kadar diskaun 10% daripada company yang bekerjasama dengan UFUN Group Ltd, beberapa projek yg lepas seperti projek di Tuaran Sabah,One GateWay, One Sulaman,One Likas,One Borneo telah memberikan peluang kepada orang ramai memiliki rumah dan ia telah selesai. Ufun Group Ltd sebelum ini juga telah bekerjasama dgn Mah Sing Group dan membantu memasarkan property yg ada hingga laris terjual. Terbaru UFUN Group Ltd telah bekerjasama dengan Bina Puri Holding membina chalet 5 star d Marina Resort Bangkok Thailand yg mengambil masa 3thn akan siap, Kini 10% kadar diskaun yg diberi Company kpd ahli Ufun Club tertumpu pada Projek Marina resort Bangkok Thailand.3. UFUN GOLD(www.ufungold.com )
Bagi melebarkan sayap perniagaannya UFUN Group Ltd mengambil inisitif mewujudkan   Ufun Gold dan matlamat utama ufun gold adalah membantu orang yang mengalami kerugian emas dengan membeli dengan harga yang lebih tinggi sedikit daripada pasaran, Emas yang dimiliki oleh pelabur emas yang kerugian boleh dicairkan dengan menukar emas tersebut kepada memiliki Pre-IPO/Es-Share yg berbentuk Unit Token(e-sahare) UFUN Group dengan keuntungan 200% hingga 300% berbanding kadar emas yang turun naik. Ufun Gold ini adalah kerjasama antara Ufun Group dan Hijjaz Group Kumpulan nasyid tanah air dan merekalah yg akan mengurustadbir Ufun Gold.4. UFUN MEDIA
Ufun media diwujudkan adalah utk bekerjasama dgn Media Semasa seterusnya berfungsi utk memperkenalkan produk2 UFUN Group Ltd dan seterusnya menaikankan lagi populariti UFUN Group Ltd seperti mempromosikan baru2 ini UFUN telah mendapat liputan meluas daripada TV3, TV1,NTV7, BERNAMA TV, menerusi kerjasama pembinaan Chalet 5 Star Marina Resort Bangkok Thailand dengan Bina Puri Holdings. Ufun media juga mencetak majalah Miss Kebaya
Miss Malaysia dan program2 lain anjuran UFUN.

Laporan di TV3 mengenai kerjasama UFUN Group Ltd dgn Bina Puri Holding


Laporan Berita dari BSKL

 
Laporan Berita Harian5. UFUN CHARITY
Sebagai Company yg prihatin terhadap kehidupan sejagat Ufun Group Ltd juga membantu dan menjalankan beberapa program dan memberikan sumbangan amal kepada masyarakat contonnya memberiakn sumbangan untuk program jelajah thailand, dan memberikan sumbangan utk Tabung GAZA MAPIM dan beberapa program lain lagi.


6.Ufun Club (www.ufunclub.com ) 


Kini UFUN Group Ltd telah mewujudkan Ufun Club dan menawarkan kpd org ramai untuk menjadi ahli UFUN , Melalui Ufun Club ia adalah sebuah platform perkongsian keuntungan yg selamat dan menyakinkan dengan menggunakan teknik  4 dalam 1 iaitu terdiri U-Token(Es-Share) , Produk,Property,Jaringan . Kita juga berpeluang menjadi ahli VIP membership seumur hidup dan mendapat keistimewaan 10% hingga 40% potongan Diskaun berbelanja di Ufun Store (www.ufunstore.com) , Dgn memiliki Shopping Point yg banyak setiap ahli ufun club juga berpeluang mendapat 10% diskaun utk membeli property yg ada JV dgn UFUN Group Ltd dan yg paling menarik adalah mendapat UTOKEN, terdapat beberapa pakej yg ditawarkan utk menjadi ahli UFUN,

Sebagai contoh jika anda ingin menyertai Golf Club,anda perlu mendaftar dan membayar yuran ahli setahun sekali dan mendapat keistimewaan yg diberikan Golf Club , lagi besar pakej yg diambil makin tinggi keistimewaan yg anda terima , Begitu juga utk menjadi Ahli UFUN.. tetapi ia tidak mengenakan yuran tahunan.. hanye pakej2 ditawarkan shj, pakej2 ini diwujudkan adalah bagi memberi kpd org ramai utk memiliki Pre-IPO / Es-Share(saham) berbentuk Utoken (Private U-token E-share/Private Equity ) dan mendapat keistimewaan2 yg lain seterusnya menjana pendapatan lumayan,Mereka yg mnjadi ahli UFUN akan memiliki
akaun Ufun Bonuss, akaun Utoken(trading),akaun Ufun Store . Keistimewaan lain yg dpt apabila menjadi ahli UFUN adalah seperti:Keistimewaan menjadi ahli UFUN:

1) dpt Pra-IPO/es-share iaitu Private Equity yg berbentuk UTOKEN , setiap pakej akan dpt U point yg berbeza dan U point ini akan di tukar menjadi UTOKEN, ia didagangkan di pasaran global menggunakan platform di www.utokens.com bersistem pasaran sehala dan seterusnya mendapat keuntungan berganda apabila Stok Split(HINT) iaitu Dividen Utoken 2 kali ganda yg diberikan oleh Company.

2) dpt S point( shopping point ) setiap pakej akan dapat S point yg berbeza mengikut nilai pakej yg diambil, fungsi S point adalah mendapat diskaun bila shopping di Ufun Store

3) dpt P point( produk point) P point 100% free ditawarkan sama nilai dgn harge pakej yg diambil,berbelanjalah dgn percuma di Ufun Store.

4) 10% diskaun nak beli property yg ade JV dgn Ufun Group je,selalunya nilai di U point yg besar sahaja yg blh. 

5) boleh berbelanja/shopping tanpa mengunakan duit tetapi hanye menggunakan UTOKEN di Ubartertrade ( www.ubartertrade.com )


Utk menjadi ahli UFUN terdapat beberapa pakej ditawarkan seperti : 


* Bermula 1 March 2014 Harga : Belian Per-Units =Usd1.00=RM3.80 dan Jual Balik Per-Units=RM3.20
Harge setiap Pakej pun turut berubah,sila lihat senarai pakej di bawah :


Bermula 1 March 2014,Pakej yg ditawarkan utk menjadi ahli Ufun Club :

PAKEJ VIP

1)pakej usd500(rm1,900)

2)pakej usd1,000(rm3,800) 

3)pakej usd5,000(rm19,000) 


4)pakej usd10,000(rm38,000) 


5)pakej usd50,000(rm190,000)PAKEJ VVIP

1)pakej usd150,000

   dapat 1 star Chalet di Marina Resort Bangkok Thailand (resort house)

2)pakej usd usd350,0000

   dapat 2+1 Star Chalet di Marina Resort Bangkok Thailand (resort house )

7. Ufun Bonuss ( www.ubonuss.com - utk ahli sahaja)
Ufun bonus ini adalah paling menguntungkan kerana boleh menggandakan duit kita sehingga 300% tanpa berbuat apa apa, U bonuss ini adalah berkonsepkan Unit Token macam syer tapi bukan syer. Unit token yang kita miliki ini bergantung kepada harga pasaran contohnya harga sekarang 0.273. company akan mengagihkan keuntungan kepada kita apabila sampai pada tahap ditetapkan macam bonus tapi lebih menguntungkan.
 www.utokens.com adalah untuk(trading) urusniaga jual beli utoken dipasaran (ahli sahaja ) UFUN telah bekerjasama dgn beberapa buah Bank luar negara bagi merealisasikan UTOKEN ke peringkat Global :

Bagi menjamin kekukuhan dan kemantapan Dagangan UTOKEN di pasaran Global UFUN telah memperuntukkan sebanyak USD10juta UTOKEN disimpan dan diinsurankan bagi menjamin dari sebarang ancaman apabila berlaku sesuatu dipasaran global.

Dagangan UTOKEN menggunakan Sistem pasaran sehala bermaksud ia sentiasa naik utk jangka masa tertentu dan akan turun apabila berlaku DIVIDEN UTOKEN..ia berbeza dgn Forex,Pasaran Saham index di BSKL yg sentiasa naik dan turun serta sukar diramal , ianya juga memerlukan pengetahuan yg tinggi utk menguasai pasaran BSKL, Ini berbeza dgn dagangan UTOKEN dimana urusniaga jual beli hanya melibatkan ahli club di UFUN sahaja dan tidak bersangkut paut dgn BSKL, Utoken ini didagangkan dipasaran Global dan apabila berlaku DIVIDEN UTOKEN maka setiap ahli UFUN akan meraih DIVIDEN UTOKEN berganda2. Dijangkakan setahun selewat-lewatnya akan berlaku 2 kali DIVIDEN UTOKEN, Namum begitu ia bergantung pada pergerakan Dagangan Utoken dipasaran..lagi cepat harge naik..cepat juga akan berlaku DIVIDEN UTOKEN..Jika dilihat pada pasaran sekarang...DIVIDEN UTOKEN mungkin akan berlaku 4 kali ganda unit Utoken setahun.

Utk mengetahui bila akan DIVIDEN UTOKEN, Ianya bergantung pada Dagangan Utoken di pasaran Global...lagi cepat harga naik potensi utk DIVIDEN UTOKEN pun tinggi..Syarikat tidak menetapkan secara MUTLAK sesuaitu harge,masa atau tarikh bila akan berlaku DIVIDEN UTOKEN namum dari perkembangan DIVIDEN UTOKEN yg terdahulu dpt dilihat Syarikat telah mengunakan kaedah Harga dan Masa,sebagai contoh DIVIDEN UTOKEN Yg-1 Syarikat telah menetapkan pada harge usd0.30 akan memberi DIVIDEN UTOKEN, ini bermakna apabila harge mencecah usd0.30 maka secara automatik akan berlaku DIVIDEN UTOKEN dan DIVIDEN UTOKEN Yg-1 telah berlaku pada 31/12/2013. Manakala utk DIVIDEN UTOKEN Yg-2 syarikat telah menetapkan tarikh 27hb March 2014 adalah DIVIDEN UTOKEN dan pada ketika itu harge usd0.47 dan ketika ini menuju DIVIDEN UTOKEN Yg-3 serta seterusnya..infinity.. 


Bagaimana kenaikkan UTOKEN?

Kenaikan harge Utoken adalah daripada kemasukan ahli baru yg kini telah memasuki 14 buah negara yg menyertai UFUN Group Ltd dan secara langsung telah menjana kenaikkan Utoken di Pasaran , UFUN Group Ltd juga merancang utk memasuki 100 negara sebelum 2015 dan ia juga meningkatkan lagi kenaikkan nilai Utoken,Terkini pada 29hb March 2014 UTOKEN telah memasuki pasaran Global dan dalam perjalanan menuju Pasaran NASDAQ ini juga menjadi faktor utama kenaikkan utoken, Urusniaga para ahli Ufun club dalam dagangan utoken juga turut menjana kenaikan utoken dipasaran. Selain itu kerjesama UFUN Group Ltd dgn Bina Puri Holding dan Kumpulan Hijjaz serta yg terbaru kerjasama dgn 3 buah bank antarabangsa turut menaikkan pergerakkan utoken.

www.utokens.com ( trading akaun), Utrade adalah pergerakkan Utoken dipasaran.
BAGAIMANA ANDA MAMPU BERGELAR JUTAWAN ??

OK...!!!!! Skrg kita cerita bagaimana bermodalkan rm1,900 mampu menjana pendapatan jutaan ringgit hanye DUDUK DIAM TAK BUAT APE2..dan berpotensi utk menjadi jutawan ,
Caranya adalah Menunggu DIVIDEN UTOKEN senang sahaja..bagi mereka yg ambil pakej usd500 (rm1,900) berpotensi utk menjadi JUTAWAN apabila berlaku DIVIDEN UTOKEN yg ke-8/9 ,seronokkan  DUDUK DIAM TAK BUAT APE2 berpotensi menjadi Jutawan. InsyaAllah, keuntungan dijangkakan pada ketika itu mencecah rm1.2juta..emm banyak tuu!!, Jika simpan dalam Skim XYZ rm10,000 X 12bulan = rm120,000 X 10thn = rm1.2juta..emm 10thn baru jutawan tetapi dgn menjadi ahli UFUN bermodalkan usd500(rm1,900) sahaja seumur hidup pun berpotensi jadi jutawan dlm mase 8-9thn je..tak sampai 10thn pun.. takkan tak nak!!! bijak menyimpan..

Contoh kaedah pengiraan Utoken: pakej usd500(rm1,900) join pd 8/1/2014 pada harge pembukaan usd0.101 dan jual utoken selepas dividen 1 pada harge usd 0.40

Dividen 1
Modal rm1,900 dapat 400 Unit point
400upoint bahagi usd.101(harge pembukaan) = 3,960 Utoken
3,960utoken X 2 (Stok Split ) = 7,920 Utoken
7,920utoken X usd0.40(harge jual dipasaran) = USD3168  
USD3168 X usd3.20( rate ) = rm10,137.60 ( keuntungan kasar )

jika tunggu sehingga Dividen Yg ke-8

Dividen yg ke 8
1,013,760 utoken X usd0.40(harge jual dipasaran ) = USD405,504 
USD405,504 X usd3.20(rate) =rm 1,297,612.80 juta (keuntungan kasar)Bagaimana??? hanye modal rm1,900 duduk diam pun mampu jadi jutawan..tiada yg mustahil.. 

* pengiraan di atas berdasarkan modal rm1,900 dan menjadi ahli ufun club bermula pada  08 Jan 2014 pada harge usd0.101 dan jual unit pada harge usd0.40 setelah dividen,setiap pengiraan keuntungan adalah berbeza mengikut pakej,bila join, harga semasa,dividen dan harga masa jual ketika memiliki utoken.Harge ketika dividen adalah berubah-ubah dan tidak ditetapkan usd0.40 seperti dlm gambar, ianya sekadar memberi gambaran tentang pergerakkan kenaikkan bila DIVIDEN.


Sila TONTON YouTube Sistem Yg menggantikan SPLIT kepda HINT ( DIVIDEN UTOKEN). Sila Klik >>>


ZERO RISK..?? pasti ade... semua bisnes ade risiko cume jumlahnya kecil berbanding keuntungan tinggi yg dapat..insyaAllah..

1) mereka yg join akan dpt Utoken (e-share ) dpt Dividen Utoken 2kali ganda apabila split(HINT) 

2) Dapat S Point(shopping point)redem la S point tu..gunakanlah utk dpt diskaun barang2 di ufun store..dpt lagi murah 

3) meraka yg ambil pakej pilihan kedua akan plan P point 100%(produk point) shopping free di Ufun Store
4) yg ambil pakej besar VVIP..akan dpt property yg JV Ufun Group.. 

5) Boleh tukar UTOKEN di Ubartertrade dgn produk/barang yg ada. Nak tukar UTOKEN dgn Kereta BMW pun ade,Nak tukar UTOKEN dgn Sebidang Tanah di Pulau Redang pun ade.Utoken juga boleh di tukar dgn barang2 di kedai2 terpilih seperti di Sunway Piramid   Sgor,IOI Mall,

" Jadi..jika anda masih ragu-ragu dan takutkan kerugiaan...bagaimana pula Bina Puri Holding syarikat yg tersenarai dlm BSKL dan kini membina KLIA2,MRT boleh mempercayai,mengakui dan bekerjasama dgn UFUN Group Ltd..dalam Projek Marina Resort Bangkok Thailand yg mengambil masa siap 3thn..sepatutnya mereka lagi takutkan kerugian jika UFUN Group Ltd bangkrap..malah Ufun Store merupakan cabang perniagaan UFUN Group Ltd telah mendapat pengiktirafan antarabangsa sebagai " Asia Pasific Entreprenuer Excellence Award 2013 " dan Perdana Menteri juga turut akui..serta telah bekerjasama dgn SagaJuta sdn bhd,Mah Sing Group,
Kumpulan Hijjaz..sepatutnya mereka lagi takut jika Ufun Group Ltd mengalami kerugian atau satu penipuan kerana ia akan menjejas dan mencemarkan imej mereka yg turut sama bekerjasama.."

Apa yg dipaparkan dia atas adalah bagi meraka yg tak aktif (tidak menaja) DUDUK DIAM TUNGGU SPLIT dan jana pendapatan..namun jika anda aktif ( sebagai Perunding) maka imbuhan tajaan,income development,income manegemant, Income CTO menanti anda..banyak tak terkata.. pra-pendaftaran online : Anda boleh pra-daftar free di www.utokens.com , boleh la tengok2 pergerakkan pasaran utoken tetapi anda belum lagi jadi ahli ufun sepenuhnya, jika anda telah bersedia utk upgrade menjadi ahli ufun boleh la memilih pakej2 yg ditawarkan melalui saya. Bagi mereka yg nak ambil pakej VVIP,Anda dikehendaki hadir ke Office Ufun Center di Mid Valley K.L utk sign agreement(dpt charlet house) dan bagi pakej 1-5 anda boleh mendaftar dgn semua ahli ufun club..boleh la mendaftar dgn saya.

PRA-PENDAFTARAN PERCUMA SILA KLIK :                                      

Harap dgn sedikit penerangan tentang UFUN Group Ltd dpt memberi manfaat,moga anda membuka minda dan positif utk bergerak berani bermodalkan sedikit wang utk menjadi ahli UFUN seterusnya menjana pendapatan lumayan...tidak semua org tahu..anda adalah orang yg bertuah menemui peluang ini...tiada paksaan..keikhlasan itu penting..dah ikhlas baru ade keberkatan..anda join anda dapat..

Utk mendapatkan penerangan yg lengkap boleh hadir disetiap pencerahan Ufun Club yg berlangsung di seluruh negara,Jika ade pertanyaan?? boleh hubungi saya irwan: whatsapp 013-3885841,blh juga tengok fb di Ufun Club Pintu Jutawan,Jana Wang di Ufun Club..


jika ingin tonton projek UFUN Group Ltd JV Bina Puri Holding blh layari : http://www.bangkokmarina.com Anugerah Ufun Store http://www.entrepreneuraward.asia/en/index.html 

whatsapp skrg info lebih lanjut secara percuma: 0145156749

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...